Florin Cîţu: Nu mai facem PNDL. Prin Compania Naţională de Investiţii avem proiecte de 7 miliarde. Nu trebuie să rămână niciun oraş nedezvoltat

Florin Cîţu: Nu mai facem PNDL. Prin Compania Naţională de Investiţii avem proiecte de 7 miliarde. Nu trebuie să rămână niciun oraş nedezvoltat
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat că prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) există deja proiecte de 7 miliarde de lei, dar dacă se vor mai depune proiecte, se vor găsi surse de finanțare. „Nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat”, a punctat șeful Guvernului. Cîțu a mai precizat că nu va mai exista un nou Plan Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Florin Cîțu, despre investițiile prin CNI

„Ce putem să finanţăm în momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei în CNI, acestea sunt proiectele. Dacă se vor depune mai multe proiecte, vom găsi surse de finanţare. Am spus că nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat. Acea cifră este fundamentată de ceea ce avem”, a declarat Cîțu.

Acesta a punctat că ar putea spune orice cifră, 60, 80 de miliarde de lei, dar „nu ajută pe nimeni. Astfel de promisiuni făcea PSD de fiecare dată”.

Cîțu susține că nu va mai exista un nou PNDL

„Nu mai facem PNDL. Acest program e cel prin care se vor finanţa drumuri, canalizare, gaze. Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investiţiile au şi profitabilitate prin Compania Naţională de Investiţii”, a continuat prim-ministrul.

Acesta a mai susținut că se impun anumite modificări, dar investițiile sunt unele profitabile și „nu doar de dragul de a le face”.