Florin Cîţu propune folosirea certificatului verde la nunţile deja programate în localitățile cu incidență de peste 3 la mie (VIDEO)

Florin Cîţu propune folosirea certificatului verde la nunţile deja programate în localitățile cu incidență de peste 3 la mie (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat că propune să se folosească certificatul verde la nunțile deja programate în localităţile în care rata de infectare cu coronavirus depășește 3 la mia de locuitori.

Declarația a fost făcută în cadrul unei videoconferințe cu mai mulți miniștri, prefecți și alte autorități. Tot aici, șeful Guvernului a cerut dublarea numărului de paturi la Terapie Intensivă, la nivel național, pentru pacienții COVID-19. Cîțu a vorbit și despre problemele cu care se confruntă unitățile de învățământ, cu doar o zi înainte de începerea noului an școlar.

Florin Cîţu propune folosirea certificatului verde în cazul nunților

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea e că ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta.

Eu aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde.

Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie”, le-a spus premierul Florin Cîțu participanților la videoconferință.