Florin Cîțu vrea să extindă învățământul dual la nivelul întregii țări. 400 de milioane de euro din PNRR, alocate pentru învățământul dual și profesional (VIDEO)

Florin Cîțu vrea să extindă învățământul dual la nivelul întregii țări. 400 de milioane de euro din PNRR, alocate pentru învățământul dual și profesional (VIDEO)
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că vrea extinderea sistemului de învăţământ dual la nivelul întregii țări. Acesta a precizat că în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt alocate 400 de milioane de euro pentru învăţământul profesional şi dual.

Florin Cîţu, despre învățământul dual din România

„Guvernul sau statul nu a făcut aşa de multe pentru a susţine acest sistem de învăţământ, dar a făcut sectorul privat şi au făcut companiile. Acolo unde a fost o nevoie aceste companii private au investit şi au creat acest sistemul dual”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a punctat că foarte multe companii se plâng din cauza deficitului de forță de muncă. Unele dintre ele au rezolvat problema investind în anumite licee.

„Acum ideea este cum extindem un program de succes la nivel naţional. Până la urmă, acest sistem e cred care nu scoate şomeri de pe băncile şcolii, pentru că oamenii au garanţia unui loc de muncă exact când termină şcoala. Susţin această iniţiativă vom învăţa de la mediul de afaceri şi împreună vom crea un sistem care să poate să fie folosit la nivel naţional”, a continuat șeful Guvernului.

Acesta a mai spus că 400 de milioane de euro din PNRR sunt destinate învățământului dual și profesional: „Cu 400 de milioane de euro putem să facem minuni, vedem ce au făcut companiile private cu propriile resurse, putem cu aceste 400 de milioane să dezvoltăm un sistem care să ajute întreaga Românie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe