Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)

Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a reproșat, marți, Primăriei Capitalei, condusă de Nicușor Dan, că nu este suficient de implicată în gestionarea valului 4 al pandemiei de coronavirus. Asta în contextul în care parte dintre spitalele din București sunt în subordinea Primăriei, nu a Ministerului Sănătății. Cîțu a cerut cât mai rapid o situație privind paturile ATI COVID din București și un plan de creștere a numărului acestora. În schimb, șeful Guvernului l-a lăudat pe Cseke Attila (UDMR), ministrul Interimar al Sănătății.

Florin Cîțu, critici pentru Primăria Capitalei, laude pentru ministrul UDMR de la Sănătate

„În Capitală e nevoie dl Arafat să vă implicați și dvs foarte mult, unde putem operaționaliza rapid paturi etc. Dar un alt front pe care trebuie să-l folosim, care văd că nu funcționează încă și trebuie să funcționeze, e cel al spitalelor din subrodinea Primăriei Capitalei.
Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vede cum e (SIC!) implicată

Primăria Capitalei și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4, că nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății. Altfel spus nu mereu e o decizie a ministrului Sănătății.

Nu e vorba de spitalul instituției X sau Y, ci spitalul în care tratăm pacienți. Au mai fost discuții de acest fel în iarnă și nu vreau să mai ajungem la ele.

Mâine cel mai târziu ar trebui să avem o situație, un plan pentru Bucuești cu paturile ATI”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul l-a lăudat, în schimb, pe Cseke Attila pentru că a crescut numărul de paturi ATI COVID la nivel național în cele 10 zile de când e ministrul interimar al Sănătății: „Aș vrea să văd cum a fost pregătit acest val 4 și cât de repede putem să creștem numărul de paturi ATI COVID. Am văzut că au crescut de la 848 la 1.131, apreciez implicarea dlui ministru Cseke Attila”.