Grindeanu, avertisment dur pentru miniștri înainte de evaluarea lui Dragnea

Grindeanu, avertisment dur pentru miniștri înainte de evaluarea lui Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat bucuria că Eurostat a anunțat o creștere economică pentru România de 5,7% în primul trimestru al acestui an – cea mai mare din Uniunea Europeană.

”Mă bucură că Eurostat confirmă ceea ce noi am spus, şi anume că avem o creştere economică pe primul trimestru de 5,7%. La fel sunt datele şi la Eurostat şi la INS, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere economică de la nivelul UE.

Un alt lucru pe care vreau să-l subliniez este că cea mai mare contribuţie la această creştere economică pe trimestrul I, conform aceloraşi date, a fost dată de industrie, cu 1,5 puncte procentuale, şi nu de consum, care a avut o contribuţie doar de 1,4 din creşterea economică. Sper că acum lucrurile sunt cât se poate de clare mai ales pentru cei care au contestat aceste date”, le-a spus Grindeanu miniștrilor, la debutul ședinței de guvern, citat de Agerpres.

Premierul le-a cerut colegilor lui să continue în același ritm: ”Este bine, suntem pe un drum bun, dar nu vreau să ne culcăm pe o ureche. Continuăm cu şi mai multă determinare pe acest drum al creşterii economice şi al dezvoltării”.