Guvernul, prima Ordonanță de Urgență de după alegerile europarlamentare

Guvernul, prima Ordonanță de Urgență de după alegerile europarlamentare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul României a dat, joi, primul Ordonanță de Urgență de după înfrângerea de la alegerile europarlamentare.

Cabinetul Dăncilă a decis modificarea OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL).

Astfel, modificarea aprobată prevede „măsuri menite să asigure protecția socială, pentru a se crea cadrul legal prin care instituțiile publice cărora le-a fost sistată alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit sau cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, să-și poată onora obligațiile de plată stabilite prin lege cătrepersoanele vulnerabile social, atât cele care beneficiază de asistent personal, cât și cele care au dreptul la o indemnizație lunară”.

„Actul normativ era necesar întrucât, în procesul de implementare a PNDL, au existat beneficiari care nu au respectat prevederile legale, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) le-a solicitat acestora returnarea sumelor decontate necuvenit”, transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

Până în prezent, în situaţia în care beneficiarii nu restituiau sumele decontate necuvenit în termenul stabilit, MDRAP solicita în scris Ministerului Finanţelor Publice sistarea alimentării atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrare.

În aceste condiţii, există unități administrativ-teritoriale cărora le-a fost sistată alimentarea conturilor cu cote defalcate din impozitul pe venit şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și care nu au posibilitatea să plătească drepturile cuvenite persoanelor cu handicap grav, precum și să asigure funcționarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)