Fostul ministru Ioana Petrescu se întoarce la Universitatea Harvard

Fostul ministru Ioana Petrescu se întoarce la Universitatea Harvard

Ioana Petrescu va pleca un an la Universitatea Harvard pentru a le preda studenților de la facultatea de politici publice. Înainte de a deveni ministru al Finanțelor, în 2014, ea a fost profesoară de economie la Universitatea Maryland.

Pentru un an, Petrescu va fi „Visiting Research Fellow” la John F. Kennedy School of Government.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

„Eu îmi voi desfășura activitatea în cardul programului de inovare guvernamentală al Centrului Ash, unde a mai activat recent și fostul guvernator al statului Maryland și primar al orașului Baltimore, Martin O’Malley. Centrul Ash pentru guvernanță democratică și inovare dorește să avanseze excelența și inovarea în domeniul guvernării și politicii publice prin cercetare și educație. Centrul își propune diseminarea soluțiilor inovatoare pentru a ajuta decidenții să facă față provocărilor cu care se confruntă în secolul 21. Începând cu data de 1 august 2019, voi onora acest angajament petrecând mare parte din timp în Cambridge, Massachusetts, unde voi scrie o carte pentru masternazii și doctoranzii de politici publice. Cartea va fi un manual alternativ bazat atât pe cunoștințele teoretice, cât și pe experiență acumulată în guvernul României, că ministru al Finanțelor și consilier economic al fostului premier”, a scris Ioana Petrescu, pe Facebook.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Petrescu a devenit cunoscută mai ales după ”episodul MTO”.

În 2014, pe când era șef de stat, Traian Băsescu a avut o discuție cu Ioana Petrescu, atunci ministru de Finanțe, și cu Victor Ponta, premier la acea vreme. În contextul reducerii CAS, Băsescu s-a referit la MTO (Obiectivul bugetar pe termen mediu), dar Petrescu și Ponta au lăsat impresia că nici nu știu ce este acela.

Ulterior, Ponta a scuzat-o pe Petrescu explicând că este ”foarte bună, foarte deşteaptă, dar nu era de Dâmboviţa”.