Iohannis: „USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea”. Ponta: „Sunteți o poleială între Rațiu și Antonescu, iar la interior – Băsescu”

Iohannis: „USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea”. Ponta: „Sunteți o poleială între Rațiu și Antonescu, iar la interior - Băsescu”

Klaus Iohannis i-a răspuns lui Victor Ponta, în cadrul primei dezbateri electorale dinainte de turul doi, că nu se simte vinovat de ruperea USL.

„Aveți vreun moment un sentiment de vinovăție față de milioanele de români care au crezut în USL? Am candidat și nu aș fi candidat niciodată împotriva lui Crin Antonescu, pentru a duce la capăt proiectul USL care a promis oamenilor să ne scape de regimul Băsescu și de a face dreptate oamenilor. Am văzut în această seară foarte multă poleală și nimic înăuntru. Pe mine oamenii m-au văzut cu bune și cu rele”, a întrebat Victor Ponta, la Realitatea TV.

„Domnule Ponta, USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea și noi nu am fost de acord, atât de simplă e explicația. E singura chestiune reală și reamintesc că nu am venit la dumneavoastră pentru că Guvernul funcționa bine, ci pentru că funcționa prost, dar dumneavoastră nu ați putut suporta această chesiune”, a replicat Iohannis.

Iohannis l-a întrebat pe Victor Ponta dacă poate conta pe votul lui, amintind că liderul PSD a spus că a votat cu Ion Raţiu şi Crin Antonescu.

„Ne-ați spus că ați votat în tinerețe cu Ion Rațiu, pe urmă cu candidatul liberal. Pot să contez și de data asta pe votul dumneavoastră?”, a întrebat Iohannis.

„Nu, pentru să sunteți doar o poleială a domnului Rațiu și Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu”, a răspuns Victor Ponta.

Ultima oră
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei