Ion Iliescu: Singura concluzie onorabilă este ca Traian Băsescu să-și dea demisia

Ion Iliescu: Singura concluzie onorabilă este ca Traian Băsescu să-și dea demisia
Foto: evz.ro

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că în urma referendumului singura concluzie onorabilă este că președintele Traian Băsescu trebuie să-și depună mandatul de bună voie, potrivit Mediafax.

În democraţie contează legea majorităţii – a celor responsabili care îşi asigură riscul şi răspunderea votului; Nu absenteiştii – neinteresaţi de soarta cetăţii; Nu laşii care nu-şi asumă votul şi respectiv exprimarea opiniei. Decizia boicotului, luată de domnul Traian Băsescu şi adepţii săi este decizia unor laşi care s-au temut de opinia cetăţenilor„, a scris Iliescu pe blogul personal.

Acesta susține că de fapt în România nu mai sunt 18 milioane de cetățeni cu drept de vot, astfel în opinia sa prezența la vot de circa 60%, nu aproape de 50%.

Realitatea demografică a României este aceea că nu mai există 18 milioane de români cu drept de vot. Se operează cu statistici învechite. România are o creştere demografică negativă (populaţia scade anual cu cel putin 200.000 de oameni). Iar circa 2 milioane de români sunt plecaţi din ţară definitiv sau temporar. Deci, în realitate, cei 9 milioane de votanţi la referendum – nu reprezintă 50%, ci circa 60% din cetăţenii cu drept de vot. În aceste condiţii, este uluitoare insolenţa cu care domnul Băsescu doreşte invalidarea referendumului„, mai precizează Ion Iliescu.

Participarea la referendum a fost de 46,23%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, a anunţat BEC, după centralizarea rezultatelor din 99,97% din secţii.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)