Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)

Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
Foto: Ionuț Stroe / Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că nu e momentul acum pentru o remaniere guvernamentală deoarece „trăim vremuri foarte dificile din punct de vedere economic, tulburi în plan internațional”, iar Guvernul are mult de muncă și premierul Nicolae Ciucă insistă pe stabilitate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV, în contextul unor speculații că guvernanții pregătesc schimbarea a trei miniștri, între care Eduard Novak (UDMR) de la Sport.

Ionuț Stroe (PNL): Nu e momentul pentru o remaniere guvernamentală

Întrebat dacă va avea loc o remaniere guvernamentală, Ionuț Stroe a răspuns: „Evaluarea individuală a miniștrilor e un proces permanent, zi de zi. Premierul știe agenda fiecărui miniștru, rezultatele activității lui, dar e o mare diferneță între această evaluare a miniștrilor și ideea remanierii guvernamentale care să cuprindă mai multe ministere. Trăim vremuri foarte dificile din punct de vedere economic, tulburi în plan internațional. Premierul ține pe ideea predictibilității și stabilității, de asta credem că în prezent nu e cazul unei remanieri guvernamentale. Guvernul are foarte multe de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă”

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai precizat că despre o eventuală remaniere se va disucta la momentul potrivit și în cadrul coaliției: „Deocamdată nu e cazul. Vrem să transmitem un mesaj de stabilitate, responsabilitate”.

Speculații privind o remaniere guvernamentală

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Antena 3 a susținut, citând surse politice, că se pregătește schimbarea a trei miniștri.

Eduard Novak, ministrul Sportului, ar urma să fie sacrificat de UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Lui Novak i se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat. În plus, el n-ar mai avea o imagine bună în propriul partid, după ce ar fi ofensat conducerea formațiunii.

Pe lista remanierii ar mai fi doi miniștri, unul de la PSD şi altul de la PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)