Istoricul Neagu Djuvara, despre Crin Antonescu: "Prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul". VEZI ce zice de Ion Iliescu

Istoricul Neagu Djuvara, despre Crin Antonescu: "Prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul". VEZI ce zice de Ion Iliescu
Foto: B1 TV

Emisiunea „Sub semnul întrebării„, difuzată de B1 TV, a prezentat, în ediția de marți, un fragment al interviului susținut de jurnalistul Robert Turcescu cu istoricul, scriitorul și filozoful Neagu Djuvara.

Printre persoanele despre care s-a discutat în cadrul acestui interviu se regăsesc politicieni precum Ion Iliescu, Crin Antonescu și Victor Ponta.

În ceea ce îl privește pe Antonescu, istoricul îl consideră asemenea unei vorbe românești, în prisma declarațiilor făcute.

Iubiții de liberali sunt conduși acuma de Antonescu. Acum câteva zile a declarat că Iliescu s-a retras din politică. Ca să spui o asemenea prostie împlinești o vorbă românească: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Ăsta este Crin Antonescu„, a spus Djuvara.

Despre Ion Iliescu, istoricul este de părere că în spatele său se află o parte a membrilor fostului Partid Comunist, care l-au instalat drept președinte după Revoluție pentru a nu pierde puterea.

Să nu uităm că el a fost adus de un grup, nu este inițiatorul. Știindu-se de la sfârșitul epocii Ceaușescu că ar fi unul dintre posibilii succesori, pus deoparte de Ceaușescu, deci o parte din PC care a vrut să păstreze puterea l-au luat pe acesta ca pe un fel de port drapel. În spatele său este un grup întreg, posesor de industrii„, a explicat scriitorul.

Acesta a vorbit și despre situația internă din PSD, fiind de părere că liderul partidului, Victor Ponta, nu este decât o marionetă în mâinile eternului Ion Iliescu.

El îl dirijează pe Victor Ponta, se vede foarte clar„, a adăugat Neagu Djuvara.

Interviul integral cu istoricul Neagu Djuvara va fi difuzat la finalul lunii decembrie.

Neagu Djuvara: Victor Ponta este manevrat de Ion Iliescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_13352').select();" id="embed_text_13352" />