Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)

Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)

Kelemen Hunor a susținut sâmbătă, în discursul susținut la Congresul PNL, că partenerii de guvernare trebuie să renunțe la orgoliile persoanale și la neînețelegeri, dar nu și la alianță.

Președintele UDMR a subliniat problemele grave cu facturile la utilități, cu pandemia, cu natalitatea sau migrația, motive serioase ca politicenii să guverneze repsonsabil.

„Suntem în aceeaşi coaliție şi dezideratele majore ne orientează în aceeaşi direcţie. Putem să avem dispute, dar pe parcursul anilor, când am fost parteneri de guvernare am învăţa că e nevoie de răbdare, înţelegere şi compromisuri. Aceasta experienţa este un prim argument, un motiv solid şi în 2021, în toamna congresele, să nu renunţăm la parteneriat şi să trecem pentru neînţelegerile de moment şi peste orgoliile personale. Politica este despre cetăţeni şi nu despre noi…M-am uitat pe câteva cifre și sunt alarmante: sunt 4,5 milioane de consumatori care plătesc 50 de lei pentru un bec și un frigider. Mai sunt 3 milioane de consumatori care plătesc peste 100 de lei. Avem o cifră îngrijorătoare: mai bine de 50% dintre gospodăriile din România vor plăti peste 50% din venitul gospodăriei pentru plata utilităților.

A doua problemă extrem de urgentă: pandemia. Avem nevoie de medicamente, de și mai mulți bani și mai ales de o campanie extrem de serioasă pentru a accelera vaccinarea.

Acestea sunt probleme extrem de presante, extrem de grave, pe care trebuie să le rezolvăm…Avem o responsabilitate comună, o responsabilitate uriașă. Trebuie să refacem coaliția începând de săptămâna viitoare. Nu putem pierde luni sau ani pentru certuri între noi. Trebuie să refacem coaliția de guvernare și aștept să ne revedem în ședințele de Guvern, în camerele reunite ale Parlamentului”, a declarat liderul UDMR.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.