Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment / S-a mai discutat despre o decuplare de Bulgaria (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment / S-a mai discutat despre o decuplare de Bulgaria (VIDEO)
Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre șansele României de a adera la spațiul Schengen, marți, la Tirana, în marja participării la Summitul UE – Balcanii de Vest, și susține că partea română va discuta și va negocia „până în ultimul moment”.

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: „Încă se discută, se negociază”

Întrebat care sunt în acest moment șansele României de a adera la spațiul Schengen, Președintele a explicat: „Încă se discută, se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului, în format JAI, de miniștri de interne și de justiție. Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci, este nevoie încă de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii”.

„Noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi (…). În continuare se discută și se negociază. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”, susține Klaus Iohannis.

Întrebat dacă România ar putea fi decuplată de Bulgaria în acest proces, el a spus: „Acum, în condițiile în care deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice, dar asta nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie care este convenabilă pentru ambele părți. O decuplare este, sigur, o chestiune care s-a mai discutat și speranța mea este să avem o decizie pozitivă și să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe