Klaus Iohannis: Expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European

Klaus Iohannis: Expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European

Klaus Iohannis a menţionat că „expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European” fiind o „o chestiune de securitate naţională în fiecare dintre ţările membre”.

„Discuţia despre expulzarea diplomaţilor nu este una care se decide în Consiliul European. Aceasta este o chestiune de securitate naţională în fiecare dintre ţările membre şi unii dintre colegi au avut opinii asupra acestei chestiuni şi, ca urmare, mulţi dintre noi vom merge acasă şi vom continua această discuţie, în formatul constituţional adecvat, pentru a lua mai apoi o decizie”, a răspuns preşedintele, după ce a fost întrebat dacă se intenţionează expulzarea unor diplomaţi ruşi din Români.

Iohannis a precizat că de îndată ce se va lua o decizie, „aceasta va fi făcută publică”, informează Hotnews.

„Toată lumea a fost de acord cu măsura rechemării ambasadorului european, adică al nostru al tuturor pentru consultări şi celelalte măsuri, inclusiv textul concluziilor a întrunit consens, deci nu majoritate, consens. Că nu ajungem într-o jumătate de oră la consens, sunt teme complicate, este după părerea mea mai degrabă un semnal bun decât un semnal negativ. Cum să ajungi în 28 la un consens pe o temă extrem de complicată într-o jumătate de oră? Nu este posibil şi aceste discuţii destul de lungi ne ajută să ne armonizăm punctele de vedere cu influenţe şi asupra altor dosare” a adăugat Klaus Iohannis.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)