Klaus Iohannis, în vizită de stat în Estonia: E esențial să consolidăm capacitatea UE de a răspunde la orice noi potențiale provocări. Centrul euro-atlantic pentru reziliență de la București va fi foarte util (VIDEO)

Klaus Iohannis, în vizită de stat în Estonia: E esențial să consolidăm capacitatea UE de a răspunde la orice noi potențiale provocări. Centrul euro-atlantic pentru reziliență de la București va fi foarte util (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se află o vizită de stat în Estonia. Acesta a discutat cu omologul eston, Kersti Kaljulaid, despre relațiile bilaterale, dar și despre cooperarea dintre cele două țări în cadrul UE.

Klaus Iohannis, declarații din cadrul vizitei de stat în Estonia

„Această vizită are loc într-un moment cu totul special pentru Romnia și Estonia, care beneficiază de un parteneriat exclent. 2021 e anul celebrării centenarului relațiilor bilaterale și a celor 30 de ani de la reluarea acestora. Dincolo de mometnul simbolic, vizita reprezintă o continuare a dialogului constant și deschis pe care l-am avut cu dna președinte.

În cadrul discuției de azi am subliniat interesul deosebit pentru intensificarea schimburilor comerciale și sectoriale. Am remarcat că, după problemele generate de pandemie, relațiile noastre economice cunosc, de la începtul acestui an, un reviriment îmbucurător.

România și Estonia împărtășesc viziuni și interese comune la nivelul EU, fapt ce facilitează cooperarea strânsă între noi în raport cu agenda europeană curentă și cu prioritățile Uniunii în perspectivă. După discuția de azi, am convinegrea că vom continua să susținem împreună importanța unei abordări unitare la nivelul UE.

Am discutat și despre importanța coordonării la nivelul EU, promovarea consilidării rezilienței atât în plan intern, cât și în plan global. Am subliniat că, mai ales în lumina învățămintelor rezultate din experiența crizei recente, e esențial să acționăm pentru a consolida capacitatea Uniunii de a răspunde eficient la orice noi potențiale provocări. Centrul euro-atlantic pentru reziliență de la București va fi foarte util în acest sens și am invitat Estonia să participe la acesta”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi. Pandemia a mai făcut 129 de victime. 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)
12:17 - Incendiu la rafinăria Lukoil de la Ploiești. A fost emis un mesaj Ro-Alert
11:53 - CORONAVIRUS | Rata de infectare în București se apropie de 3 la mia de locuitori