Klaus Iohannis, în vizită de stat în Estonia: E esențial să consolidăm capacitatea UE de a răspunde la orice noi potențiale provocări. Centrul euro-atlantic pentru reziliență de la București va fi foarte util (VIDEO)

Klaus Iohannis, în vizită de stat în Estonia: E esențial să consolidăm capacitatea UE de a răspunde la orice noi potențiale provocări. Centrul euro-atlantic pentru reziliență de la București va fi foarte util (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se află o vizită de stat în Estonia. Acesta a discutat cu omologul eston, Kersti Kaljulaid, despre relațiile bilaterale, dar și despre cooperarea dintre cele două țări în cadrul UE.

Klaus Iohannis, declarații din cadrul vizitei de stat în Estonia

„Această vizită are loc într-un moment cu totul special pentru Romnia și Estonia, care beneficiază de un parteneriat exclent. 2021 e anul celebrării centenarului relațiilor bilaterale și a celor 30 de ani de la reluarea acestora. Dincolo de mometnul simbolic, vizita reprezintă o continuare a dialogului constant și deschis pe care l-am avut cu dna președinte.

În cadrul discuției de azi am subliniat interesul deosebit pentru intensificarea schimburilor comerciale și sectoriale. Am remarcat că, după problemele generate de pandemie, relațiile noastre economice cunosc, de la începtul acestui an, un reviriment îmbucurător.

România și Estonia împărtășesc viziuni și interese comune la nivelul EU, fapt ce facilitează cooperarea strânsă între noi în raport cu agenda europeană curentă și cu prioritățile Uniunii în perspectivă. După discuția de azi, am convinegrea că vom continua să susținem împreună importanța unei abordări unitare la nivelul UE.

Am discutat și despre importanța coordonării la nivelul EU, promovarea consilidării rezilienței atât în plan intern, cât și în plan global. Am subliniat că, mai ales în lumina învățămintelor rezultate din experiența crizei recente, e esențial să acționăm pentru a consolida capacitatea Uniunii de a răspunde eficient la orice noi potențiale provocări. Centrul euro-atlantic pentru reziliență de la București va fi foarte util în acest sens și am invitat Estonia să participe la acesta”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)