Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public în data de 15 ianuarie (VIDEO)

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public în data de 15 ianuarie (VIDEO)
Foto: presidency.ro

În timpul conferinței de presă de marți, 12 ianuarie, șeful statului a fost întrebat când se va imuniza împotriva noului coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va imuniza în data de 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etapă a campaniei de vaccinare.

Mai mult decât atât, întrebat dacă prin decizia lui de nu se vaccina în prima etapă a campaniei, a scăzut încrederea populației în serul anti-COVID, șeful statului a explicat:

Nu cred că s-a produs nicio neîncredere. Decizia a fost, și am participat la aceast decizie, să fie vaccinat în primul rând, în prima etapă, tot personalul medical. Acest lucru de întâmplă și s-a îmtâmplat. Până la finalul acestei săptămâni prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că dispunem de un vaccin care de administrează în douaă doze”, a explicat el.

Referitor la data și momentul în care se va vaccina, președintele a precizat că va fi primi serul public, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie. Mai mult decât atât, președintele a declarat că nu a dorti „să se bage în față” la vaccinare.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față, dar vineri în 15 ianuarie începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani, dar și a personalului numite esențial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a II-a eumă voi vaccina public, vineri 15 ianuarie”, a declarat el.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)