Klaus Iohannis: Mi-am mandatat echipa pentru negocieri cu cea a lui Ponta pentru dezbatere prezidenţială

Klaus Iohannis: Mi-am mandatat echipa pentru negocieri cu cea a lui Ponta pentru dezbatere prezidenţială

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că şi-a mandatat echipa de campanie să poarte negocieri cu cea a lui Victor Ponta pentru o dezbatere prezidențială sau mai multe „într-un mediu nonpartizan” în care să se discute și despre alte teme decât cele propuse de PSD.

„Pe lângă temele foarte clare care rezultă din Constituție, din atribuțiile președintelui, este însă clar că trebuie dezbătute și alte teme. Este nevoie să discutăm despre economia României, despre bugetul pe 2015 care întârzie să apară, este nevoie să discutăm despre educație și despre sănătate și nu în ultimul rând este nevoie să disctăm despre justiția independentă și statul de drept”, a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a precizat că Ponta cam evită subiectul privind justiţia şi statul de drept, sau se face că îl uită, dar este vital pentru România.

„Depinde de cine va fi viitorul președinte al României dacă vom continua consolidarea independenței justiției și a statului de drept sau dacă justiția ajunge pe mâna corupților, pe mâna politicienilor”, a declarat Iohannis.