Klaus Iohannis: ”Restricțiile sunt în vigoare și pentru stațiunile de la munte” (VIDEO)

Klaus Iohannis: ”Restricțiile sunt în vigoare și pentru stațiunile de la munte” (VIDEO)
Foto: Presidency.ro

După ce mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE)au anunțat că iau în calcul închiderea stațiunilor de schi, președintele Klaus Iohannis a explicat ce se va întâmpla cu stațiunile de la munte din țara noastră, în contextul în care ne confruntăm în continuare cu o creștere semnificativă a numărului de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Iohannis: ”Vom elabora reglementări specifice”

În stațiunile de munte din țara noastră au început deja pregătirile pentru deschiderea sezonului de iarnă. Pârtiile sunt deja pregătite să îi primească pe turiști, în ciuda măsurilor de restricțieimpuse de guvernanți.

Întrebat despre cum vor decurge vacanțele de iarnă în această perioadă de criză sanitară și dacă românii vor putea să meargă la schi în acest sezon, Klaus Iohannis a făcut următoarele afirmații:

”La ultimul Consiliu la care am participat nu s-a discutat despre perioada de vacanță, dar între timp știu că în Consiliul Uniunii, care este puțin altceva, (…) s-a discutat mult despre stațiunile montane în perioada de vacanță. Opiniile sunt divergente, ca să mă exprim așa, iar în ce privește România noi vom elabora reglementări specifice și vom comunica aceste lucruri, însă măsurile generale rămân valabile și se aplică la toată lumea, indiferent dacă este pe schi, pe patină sau se duce pur și simplu să admire peisajul. Măsurile, restricțiile care sunt în vigoare pentru toată lumea, sunt în vigoare și pentru stațiunile de la munte.”, a precizat șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirusîn Brașov

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în continuă creștere, iar rata de infectare urcă de la o zi la alta în județul Brașov. Coeficientul de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,36 de cazuri la mia de locuitori. Județul a depășit Ilfovul și a urcat pe locul doi în țară, după Sibiu. Evoluția a fost extrem de accelerată. De exemplu, în Predeal, coeficientul a crescut de la 8,47 la 11,92 de cazuri la mia de locuitori într-o singură zi.

Weekend-ul trecut a nins la munte, iar stațiunile au fost pline de turişti.

„Așteptăm să vedem dacă închide stațiunea, dacă nu o închide. Nu știu, o să vedem ce o să fie”,a afirmatun localnic.

Autoritățile vor lua o decizie în funcție de rezultatele care vor apărea zilele următoare.

„E vorba de localități mici, la care un caz, două, trei, cinci contează enorm și practic asta este explicația”, a declaratAndrea Neculau, director DSP Brașov, conform Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe