Lider PSD indică ieșirea partidului de la guvernare: Să îi lăsăm şi pe domnii ăştia din opoziție, să vedem ce pot face

Lider PSD indică ieșirea partidului de la guvernare: Să îi lăsăm şi pe domnii ăştia din opoziție, să vedem ce pot face
Foto: Facebook / Ionel Arsene

Unul dintre liderii PSD, apropiat al lui Liviu Dragnea, susține ieșirea PSD de la guvernare.

Ionel Arsene, de la PSD Neamț, a declarat că opoziția ar trebui lăsată la cârma României, să vadă românii ce pot face în condițiile în care se află țara în acest moment.

„Poate că ar trebui să îi lăsăm şi pe domnii ăştia care spun că vor să taie salariile, să trimită acasă jumătate din funcţionarii publici, să vedem ce pot face”, a spus Arsene, potrivit stiripesurse.ro

Totodată, el spune că PSd s-a luptat doi ani pentru a echilibra situația țării, după “dezastrul” lăsat în urmăd e Guvernul Cioloș.

„Doar că noi am mai greşit o dată şi i-am lăsat pe Cioloş şi Guvernul Cioloş, şi într-un an de zile au făcut un dezastru de a trebuit să muncim 2 ani să aducem iar România unde trebuie”, a indicat el.

Nu este primul PSD-ist care vorbește despre plecarea de la guvernare. La finele lunii martie, și Dumitru Buzatu a sugerat că poate ar fi benefică pentru partid o retragere temporară.

„Sub imperiul emoţiei sunt foarte mulţi oameni care fac declaraţii. Ceea ce cred eu este că noi, astăzi, trebuie să analizăm câteva ipoteze comportamentale ale PSD în perioada care urmează. Una dintre ipoteze este că PSD trebuie să rămână la guvernare în virtutea majorităţii pe care o are sau presupunem că mai există în acest moment.

O altă ipoteză este că PSD trebuie să renunţe la guvernare, oferind această posibilitatea acelora care se erijează în câştigători, deşi a obţine 27% din voturi sau 23 sau 19 nu e chiar o ipostază de câştigător clar al alegerilor, care să stabilească guvernanţii, să stabilească majoritatea. Eu sunt adeptul celei de-a treia soluţii, în sensul că există un grad foarte mare de contestare din partea Opoziţiei, există o opoziţie netă şi făţişă a preşedintelui Iohannis faţă de guvernarea PSD, există şi un vot popular care, sigur, e greu să decelăm cu exactitate cât a fost dat pentru europarlamentare, cât a fost dat împotriva guvernării, cât a fost dat împotriva persoanei Dragnea.

Şi atunci, pentru a lămuri lucrurile, eu cred că ar trebui să mergem către alegerile anticipate”, a declarat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, la finele lunii martie.