Liderul deputaților PNL: Absența de la votul pentru Ion Diniță, dovada că PSD obstrucționează justiția

Liderul deputaților PNL: Absența de la votul pentru Ion Diniță, dovada că PSD obstrucționează justiția
Foto: agerpres.ro

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, a declarat, luni, că deputații PSD au făcut o nouă dovadă a obstrucționării justiției prin absența de la votul din Camera Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Diniță, dar și prin respingerea votului asupra legii amnistierii.

„PSD din nou obstrucționează justiția, este un al doilea vot în privința încuviințării arestării deputatului Diniță care nu a putut avea loc din cauza prezenței PSD. Au fost prezenți de la PSD doar 33 de deputați, conform listei de vot, din 152 prezenți. Au fost 51 de parlamentari de la PNL, 16 de la PDL, 7 – PPDD, 14 – UNPR, 4 – UDMR, și pe urmă continuă cu cei care sunt independenți. Deci, din nou, PSD în mod voit a pus la vot doar alegerea vicepreședintelui Camerei (în locul lui Hrebenciuc – n.r.), pentru ca după aceea să poată absenta, să chiulească, obstrucționând o cerere a justiției”, a declarat Scutaru, potrivit Mediafax.

De asemenea, liderul deputaților PNL a reproșat faptul că deputații PSD au respins solicitarea de introducere pe ordinea de zi a Legii amnistierii și grațierii pentru a fi respinsă.

„Din 211 deputați prezenți, 122 s-au pronunțat împotrivă și aici e vorba de arcul guvernamental, 74 de deputați PSD votând împotrivă, 1 PPDD, 13 UNPR, 9 UDMR, 15 de la PC și PLR. Deci, și de data asta Ponta nu poate să mai spună că respectă justiția, nu poate să mai spună partenerilor occidentali că nu obstrucționează justiția (…) Astăzi am avut dovada că Victor Ponta minte și că primul proiect de lege pe care îl va promulga în cazul în care va ajunge președinte va fi Legea amnistierii și grațierii”, a mai declarat Scutaru.

Deputaţii nu au reuşit, luni, să se pronunţe prin vot asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, şedinţa de plen fiind suspendată din lipsă de cvorum, după ce preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat că erau prezenţi doar 152 de parlamentari.

După ce au votat secret cu bile, cu 223 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”, ca Marian Neacşu să ocupe funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ, Camera Deputaţilor nu a avut cvorum pentru continuarea şedinţei, în care urma să fie votată, tot secret cu bile, cererea privindu-l pe Diniţă.

Numărul total al deputaţilor este de 401.