Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației. Nicolae Ciucă: Aceasta e în măsură să respecte calendarul privind adoptarea Legilor Educației (VIDEO)

Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației. Nicolae Ciucă: Aceasta e în măsură să respecte calendarul privind adoptarea Legilor Educației (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Ligia Deca, acum consilier prezidențial pentru Educație, e propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației, funcție rămasă liberă după demisia liberalului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat.

„Azi, în ședința Biroului Politic Național, am venit cu propunerea ca dna Ligia Deca să fie propunerea de ministru al Educației, dânsa fiind o persoană care s-a coordonat cu Ministerul Educației în timpul elaborării (Legilor Educației) și dezbaterilor publice. E în măsură să respecte calendarul privind adoptarea Legilor Educației în Guvern, așa încât, până la finele lunii octombrie, acestea să fie înaintate Parlamentului pentru dezbatere”, a declarat Ciucă.

„Am căutat să avem un om care știe conținutul pachetului de legi și e în măsură să preia din mers dinamica calendarului, așa încât pachetul de legi să intre în Parlament cum ne-am asumat. Mai a timp pentru ca pachetul de legi să intre pe masa Guvernului, până la finele lunii, pentru aprobare”, a insistat premierul.

Declarațiile Ligiei Deca

„Mulțumesc membrilor Biroului politic PNL pentru încrederea cu care m-au învestit. PNL și-a asumat încă de la început proiectul ”România Educată”, și-a asumat politic ducerea lui la bun sfârșit și interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului și vreau să duc la bun fârșit ceea ce predecesorii mei au început.

Voi operaționaliza ”România Educată” în literă și spirit, în confrmitate cu declarațiile președintelui și evoluțiile legislative din ultima vreme”, a declarat Ligia Deca, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației.

Deca e consilierul președintelui Klaus Iohannis pentru Educație și lector la SNSPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe