Liviu Dragnea, candidat unic la șefia PSD: Mi-aș fi dorit competiție. Niciodată nu am mai candidat pentru o funcție singur (VIDEO)

Liviu Dragnea, candidat unic la șefia PSD: Mi-aș fi dorit competiție. Niciodată nu am mai candidat pentru o funcție singur (VIDEO)
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea a declarat că regretă că a rămas singurul candidat la șefia PSD, deoarece și-ar fi dorit competiție, după ce Comitetul Executiv Național al PSD a respins candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu la șefia partidului pentru că nu întruneau toate condițiile dictate de regulament.

„Din păcate, sunt singurul candidat. Spun din păcate pentru că, am spus-o de la început, mi-aș fi dorit competiție. Niciodată nu am mai candidat pentru o funcție singur”, a precizat Dragnea.

Acesta a mai declarat că în cadrul ședinței a fost prezentat raportul privind analiza candidaturilor depuse și că Daniel Savu și Șerban Nicolae și-au spus punctul de veredere. În cele din urmă solicitarea de a modifica regulamentul astfel încât și candidaturile celorlați social-democrați să fie luate în considerare a fost respinsă de majoritatea membrilor de partid, pentru că „nu au vrut să renunțe la criteriile stabilite”.

Întrebat dacă s-a gândit la un tandem președinte – președinte executiv, liderul interimar al PSD a declarat că exclude acest lucru.

„Nu, 11 octombrie reprezintă un scrutin intern pentru alegerea președintelui, după o să-mi iau dreptul de a face câteva propuneri, dar numai ca și sugestii. Nu mi se pare corect să pui o echipă și nimeni să nu aibă alte puncte de vedere. Sunt câteva principii la care țin și aș vrea să se respecte”, a mai adăugat Dragnea.

Întrebat dacă este greu ca în PSD un alt lider să obţină susţinerea mai multor filiale, Dragnea a spus că mulți dintre cei care ar fi obținut ușor sprijinul organizațiilor nu s-au înscris în cursă.

„Sunt mulţi colegi de partid care ar fi putut să obţină susţinerea mai multor organizaţii, nu doar 4 sau 5. Nu pot să ştiu de ce nu s-a mai înscris cineva, dar mi-aş fi dorit să fie o competiţie”, a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea, candidat unic la șefia PSD: Mi-aș fi dorit o competiție