Liviu Dragnea: Legea pensiilor speciale trebuie cântărită mai bine. Vom avea o discuție serioasă cu colegii din grup

Liviu Dragnea: Legea pensiilor speciale trebuie cântărită mai bine. Vom avea o discuție serioasă cu colegii din grup

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui „cântărită” mult mai bine.

“Trebuie analizată ‘cu foarte multă seriozitate şi înţelepciune oportunitatea adoptării acestei legi’, a spus Dragnea.

Șeful interimar al PSD  a afirmat  că social-democrații vor purta o discuție specială în acest sens cu partenereii din coaliție.

„Nu ştiu dacă intră săptămâna asta proiectul în dezbaterea plenului comun, dar în privinţa acestei legi eu cred că trebuie să cântărim mai bine, trebuie să cântărim mult mai bine în ceea ce priveşte oportunitatea adoptării acestei legi, iar zilele următoare, săptămâna viitoare, vom avea o discuţie serioasă cu colegii din grup’, a afirmat Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Coaliția de guvernare a decis, miercuri, 9 septembrie, la sugestia lui Liviu Dragnea, să amâne pensiile speciale, în proiect urmând să fie introduse mai multe modificări, scrie Mediafax.

Documentul, care a fost retrimis Legislativului de preşedintele Klaus Iohannis, a fost discutat în data de 8 septembrie de Comisia de statut, care a modificat doar unele prevederi din legea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Astfel, parlamentarii ar încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi.

Una dintre modificările aduse marți prevede  că pensia specială nu poate fi încasată de deputaţi şi senatori în paralel cu indemnizaţia de parlamentar.

Membrii comisiei au mai stabilit că parlamentarii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale.

Cu toate acestea, aleșii condamnaţi pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie specială deoarece este vorba de o situație administrativă şi nu de corupţie.