Ludovic Orban acuză o tentativă de control al voturilor la congresul PNL: Le cunosc strategia. Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp (VIDEO)

Ludovic Orban acuză o tentativă de control al voturilor la congresul PNL: Le cunosc strategia. Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat în această funcție, a declarat că i s-a adus la cunoștință faptul că există o strategie de control al votului la congresul partidului din 25 septembrie. „Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească”, a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban, despre alegerile interne din PNL

„Ne vom confrunta cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor. Deja s-au făcut planificări cum se controlează votul în filialele în care preşedinţii au fost recrutaţi cu arcanul în echipa care doreşte să siluiască voinţa membrilor PNL. Nu se controlează o filială de către cineva din filiala respectivă, ci se controlează de reprezentanţi din altă filială. Le cunosc toată strategia, toate planurile”, a declarat Ludovic Orban, în fața liberalilor din Vrancea.

Acesta a subliniat că fiecare din cei 5.000 de delegați la congres trebuie să voteze liber, după cum îi dictează conștiința. Votul va fi unul secret.

„Oricine va încerca să controleze votul va încălca grosolan democraţia şi va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevărat ca voinţa liberalilor să fie respectată”, a mai afirmat liderul liberalilor.

Orban a subliniat apoi că îngrădirea libertăţii votului e un real pericol deoarece „lucrurile astea schimbă cu adevărat destinul unui partid, distrug un partid”.