Ludovic Orban, ales președinte al Camerei Deputaților. Cum arată noua conducere

Ludovic Orban, ales președinte al Camerei Deputaților. Cum arată noua conducere
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a fost ales, în noaptea de luni spre marți, președinte al Camerei Deputaților, cu 179 de voturi „pentru” și 110 „împotrivă”. Contracandidatul liderului PNL a fost Alfred Simonisde la PSD.

Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților

„În ședința din data de 21.12.2020 au fost aleși membrii noii conduceri a Camerei Deputaților, după cum urmează:

Președinte: domnul Ludovic Orban (PNL);

Vicepreședinți: domnul Marius-Constantin Budăi (PSD), domnul Alexandru Rafila (PSD), domnul Laurențiu Dan Leoreanu (PNL), doamna Cristina-Mădălina Prună (USR-PLUS);

Secretari: domnul Vasile-Daniel Suciu (PSD), domnul Cristian Buican (PNL), doamna Oana Murariu (USR-PLUS), domnul Ovidiu Ganț (Minorități);

Chestori: doamna Alexandra Presură (PSD), domnul George-Cristian Tuță( PNL), domnul Antonio Andrușceac (AUR), domnul Sereș Deneș (UDMR)”, se arată într-o informareemisă de Camera Deputaților în noaptea de luni spre marți.

Anterior, și la Senat a fost ales un nou președinte, mai exact o președintă, Anca Dragu de la USR-PLUS devenid prima femei care dețin această funcție.

Partidele parlamentare, așteptate marți la Cotroceni pentru consultări cu Președintele României

Președintele Klaus Iohannis a convocat formațiunile reprezentate în Parlament la o rundă de consultări, marți, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 15, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnulKlaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, a informat Administrația Prezidențială.

  • Partidul Social Democrat (PSD) – ora 15;
  • Partidul Național Liberal (PNL) – ora 15.30;
  • Alianța USR-PLUS – ora 16;
  • Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – ora 16.30;
  • Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) – 17;
  • Minoritățile naționale reprezentante în Parlament – 17.30;