Ludovic Orban: Nu vom crește taxele și impozitele. O spun din nou, pentru că odată la două zile apare câte o năzdrăvănie (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu vom crește taxele și impozitele. O spun din nou, pentru că odată la două zile apare câte o năzdrăvănie (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a dat vineri asigurări, din nou, că liberalii nu vor majora taxele și impozitele, așa cum acuză PSD.

„În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom crește taxe și impozite. O mai spun o dată pentru că văd lansate odată la două zile apare câte o năzdrăvănie care e preluată fără să aibă niciun fel de legătură.

Susținem categoric cota unică de impozitare și nu vom majora taxe și impozite. E împotriva obiectivului funamental al Guvernului, anume de a accelera relasarea economică. Pentru asta nu poți să pui bariere de tip fiscal în relansarea companiilor și în ce privește taxarea muncii.

Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin al companiilor, atât IMM-uri, cât și companii mari. Am gândit un întreg sistem de realizare de noi investiții private, fie de investitori români, fie de investitori străini. Vom veni și cu alte msăuri de susăținere pentru mediul de afaceri.”, a declarat șeful Guvernului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîţu: Nu vom creşte taxele

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a insistat că liberalii nu au de gând să crească taxele și impozitele.

„Nu, nu vom creşte taxe și am spus asta încă de când am preluat mandatul. Soluţia liberală pentru a dezvolta economia presupune taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi. Nu vom folosi ca instrument de creştere a veniturilor la buget creşterile de taxe”, a declarat liberalul, miercuri seară.

El a insistat că majorarea taxelor este „cea mai proastă soluţie”: „România a luat în trecut această decizie, iar economia a intrat în criză şi şi-a revenit mai greu”.

PSD acuză PNL că pregătește majorarea taxelor

Reacțiile celor doi vin în contextul în care PSDacuzăPNLcă nu vrea să vină public cu proiectul debuget pe 2021pentru a nu se da de gol, chiar înainte de alegeri, că pregătește creșterea unor taxe. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, chiar a susținut că liberalii facsimulăripentru majorarea TVA-ului de anul următor.„Acum vă mint că nu vor crește impozitele și taxele, deși, pe ascuns, lucrează de zor la simulări pentru a crește TVA-ul general de la 19% și TVA-ul la alimente de la 9% la 22%. Adică vor crește prețurile până la cer! Cu ce cost? Scăderea drastică a consumului, prăbușirea puterii de cumpărare și a nivelului de trai și aducerea a peste 1 MILION de români sub pragul sărăciei! Acest guvern incompetent vă minte din nou! După criza sanitară, vor aduce și urgia economică peste România”

„De ce ascundePNLbugetul pe anul 2021?”,a întrebat Partiul Social Democrat, într-o postare pe Facebook.

ȘI a primit unrăspuns ironicde la liberalul Florin Cîțu:„De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La întrebarea «de ce nu prezintăPNLbugetul pe 2021» nu se poate raspunde decât cu o altă întrebare: de ce pun proștii întrebări când oricum nu înțeleg răspunsurile?”

„Vrei să afle românii că le măreşti taxele după ce te votează? Nu-i păcăli, nu ţine totul ascuns! Nu-i păcăli şi după ce le-ai luat votul vii cu bugetul!”,a mai susținut Marcel Ciolacu, pentru B1 TV.

Ultima oră
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis
17:46 - Ursula von der Leyen a vizitat Spitalul Universitar împreună cu premierul Florin Cîțu și cu președintele Iohannis