Ludovic Orban: Obiectivul PNL, câștigarea alegerilor. Avem un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor (VIDEO)

Ludovic Orban: Obiectivul PNL, câștigarea alegerilor. Avem un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii se arată încrezători în privința scorului pe care îl vor obține la alegerile din acest an. Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că obiectivul PNL este câştigarea atât a alegerilor locale, cât și a celor parlamentare. Potrivit acestuia, PNL stă mult mai bine în sondaje ca principalul rival – PSD.

Ludovic Orban: Avem un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor, la alegeri

Liderul PNL susține că liberali îi conduc în sondaje pe social-democrați cu 9-10 procente, o diferență suficient de mare cât să nu le dea emoții la alegerile ce urmează.

Oricum, obiectivul PNL este de a câștiga și localele din 27 septembrie, dar și parlamentarele 6 decembrie, a spus Orban la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”, desfăşurată în sistem videoconferinţă.

„Noi avem în acest sfârşit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale şi pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câştigăm şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. În momentul de faţă, sondajele ne indică, chiar şi sondajele făcute de socialişti – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanţă, în sondajele lor, de cel puţin 6 procente, în realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor”, a declarat Orban.

Orban a mai precizat că după alegeri, PNL îşi doreşte ca parteneri de guvernare PMP şi UDMR.

„Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri”, a spus premierul.

Ludovic Orban, la reuniunea președinției Grupului PPE: Preocupările României, pandemia de Covid-19 și relansarea economică. Susţinem toate proiectele de investiţii, de creştere a competitivităţii UE pe plan global

Klaus Iohannis, încrezător în șansele liberalilor: Așteptarea mea este ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată

Și președintele Klasus Iohannis este încrezător în șansele liberalilor. Șeful statului a spus, miercuri seară, că se așteaptă ca, la alegerile locale din 27 septembrie,PNLsă obțină un rezultat record, iarPSDsă nu mai dețină jumătate dintre pozițiile din administrația locală.

”În orice campanie au fost excese și eu îmi doresc să nu mai fie. Sper să prindem vremurile în care politicienii își vor prezenta ofertele, nu înjurăturile.PNLeste, fără doar și poate, cel mai important partid azi pe scena politică și trebuie să demonstreze acest lucru și la alegerile locale. Mă aștept la un rezultat record din parteaPNL,mă aștept să aibă mai multi aleși locali, primării decât au avut vreodată în ultimii 30 de ani.PSDocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală și mă aștept să nu mai ocupe jumătate. Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar la locale contează și persoana candidatului. Așteptarea mea este caPNLsă obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată”, a declaratKlaus Iohannis.

Ultima oră
13:27 - Evoluția epidemiei, tot mai îngrijorătoare: Peste 11.000 de cazuri noi și 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată. La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)
13:12 - Ce a spus Smiley despre sosia Laurei Cosoi de la emisunea Superstar. “Am gusturi bune la femei”
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)