Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR cu privire la Renate Weber

Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR cu privire la Renate Weber
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a oferit prima reacție după ce Curtea Constituțională a României a hotărât că revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională.

Președintele PNL a reacționat imediat după ce moțiunea de cenzură anti-Cîțu a fost respinsă.

„Mă abțin cu mare greutate să nu comentez. În 2012, CCR a considerat inadmisibilă contestația depusă de numărul necesar de parlamentari împotriva demiteriii Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. În decizie nu există nici 5% din motivația și fundamentarea care a stat la baza revocării lui Renate Weber.

(…) E o Curte Constituțională condusă de Valer Dorneanu…”, a declarat Ludovic Orban.

Reacția lui Renate Weber, după decizia CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis marţi, în unanimitate, că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost neconstituțională

„Ce s-a întâmplat în ultima vreme în Parlament în raport cu instituția Avocatului Poporului și cu persoana mea a fost un abuz. Aici nu e vorba numai de revocarea mea, dar e vorba de un atac fără precedent la instituția Avocatului Poporului”, a declarat Weber, pentru B1 TV.

„Instituția aceasta de 10 zile nu are pe nimeni în frunte că atunci când au dispus revocarea nu au numit și un interimar. Au lăsat instituția în aer…”, a mai reproșat Renate Weber.

Urmăriți B1TV.ro și pe