Ludovic Orban: PSD să se trezească măcar în ceasul al 12-lea. PNL cere asistență juridică din partea Comisiei de la Veneția (VIDEO)

Ludovic Orban: PSD să se trezească măcar în ceasul al 12-lea. PNL cere asistență juridică din partea Comisiei de la Veneția (VIDEO)

Președintele PNL, Ludovic Orban, atrage încă o dată atenția că Guvernul PSD-ALDE are derapaje care ne-ar putea arunca în afara condițiilor impuse de uniunea Europeană.

Măcar în ceasul al 12-lea, liderii colaiției guvernamentale trebuie să se plieze pe solicitările Comisiei Europene, a instituțiilor europene și a partenerilor internaționali, susține șeful PNL.

“Să se trezească măcar în ceasul al 12-lea și să înțeleagă că România este stat membru UE, că România trebuie să respecte toate valorile, principiile și standardele care stau la baza funcționării UE și că România trebuie să se plieze pe solicitările formulate de instituțiile europene și, de asemenea, pe recomandările formulate de Comisia de la Veneția privitor la legislația în domeniul justiției, la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

PNL a înaintat, săptămâna trecută, o solicitare către Birourile permanente ale celor două Camere. În această solicitare cerem majorității guvernamentale să ia decizia de a cere asistență juridică din partea Comisiei de la Veneția.

Amintesc că în 13 noiembrie, Comisia Europeană va aproba raportul MCV.

De asemenea, este prevăzut pentru 14 noiembrie să aibă loc dezbaterea din Parlamentul European cu privire la România, la derapajele comise de PSD-ALDE și cu privire la încălcarea a independenței justiției și a dreptului cetățeanului.

Începând cu 1 ianuarie, România va deține președinția UE. Măcar în ceasul al 12-lea, liderii colaiției guvernamentale trebuie să se plieze pe solicitările Comisiei Europene, a instituțiilor europene și a partenerilor internaționali”, a spus Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.