MAE, avertisment după ce o româncă a fost ucisă de rechini. Autoritățile egiptene au luat decizia ca plaja unde a avut loc atacul să fie închisă

MAE, avertisment după ce o româncă a fost ucisă de rechini. Autoritățile egiptene au luat decizia ca plaja unde a avut loc atacul să fie închisă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  oferit duminică detalii despre cazul româncei care a murit după ce a fost atacată de un rechin în Egipt.

MAE, despre românca atacată de rechin în Egipt

MAE informează  că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene,  în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident.

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

O româncă a fost ucisă de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică ministerul egiptean al Mediului, scrie Reuters.

Româncă ucisă de rechin

Românca a murit după ce o tragedie similară a avut loc în cazul unei turiste din Austria.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 44 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

​​ Scene de coșmar surprinse pe o plajă în Egipt. O femeie de origine austriacă, aflată în vacanță în golful Sahl Hasheesh din Marea Roșie, a murit după ce a fost atacată de un rechin, scrie Daily Mail.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe