Marcel Ciolacu: Ca şi Elveţiei, nimeni nu ne dă şanse azi la moţiunea de cenzură. Ne vom bate până la ultimul vot

Marcel Ciolacu: Ca şi Elveţiei, nimeni nu ne dă şanse azi la moţiunea de cenzură. Ne vom bate până la ultimul vot

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat marți, că, la fel ca echipei de fotbal a Elveţiei, nimeni nu dă şanse Partidului Social Democrat la moţiunea de cenzură, însă aceştia se vor bate până la ultimul vot.

„Aseară, alături de alte zeci de mii de spectatori, am văzut ce înseamnă să lupţi până în ultima clipă. Să fii epuizat, dar să crezi până la capăt în şansa ta. Ca şi Elveţiei, nimeni nu ne dă şanse azi la moţiunea de cenzură. Dar ne vom bate până la ultimul vot. Evident, contăm şi pe ratangiul de serviciu Cîţu. Hai, că se poate!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marți, în şedinţă comună pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

„Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ‘lucruri fantastice’! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?”, se arată în moțiunea inițiată de social-democrați.

Marcel Ciolacu: „Dacă aş fi în locul lui Orban, aş face un act de patriotism şi aş îndemna colegii să voteze această moţiune”

În opinia lui Ciolacu, Ludovic Orban ar trebui să-și mobilizeze membrii de partid pentru a vota moțiunea, alături de PSD și AUR.

„Vom afla peste două sau trei zile ce au negociat azi. Când vedeţi vreo numire făcută… Eu, dacă aş fi în locul lui Orban, aş face un act de patriotism şi aş îndemna colegii să voteze această moţiune”, a conchis Ciolacu.

La rândul său, Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că niciun parlamentar al coaliției de guvernare nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Această moțiune de cenzură e un balon de săpun și nu are nicio șansă să treacă. Consider o jignire declarațiile liderilor PSD prin care au lansat aluzii că eu aș putea vreodată să cer vreunui parlamentar PNL să voteze vreo moțiune a PSD. Eu am fost singrul lider al unei formațiuni de dreapta care a dărămat în 31 de ani un guvern al PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe