Marcel Ciolacu cere demisterea șefei DSP București: ‘Ministrul Nelu Tătaru să ia urgent măsuri la căminul de bătrâni pentru a nu avea și mai mulți morți’

Marcel Ciolacu cere demisterea șefei DSP București: 'Ministrul Nelu Tătaru să ia urgent măsuri la căminul de bătrâni pentru a nu avea și mai mulți morți'
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere demiterea șefei Disrecției de Sănătate Publică (DSP) București, pe care o acuză de proasta gestionare a epidemiei de coronavirus. Ciolacu spune, totodată, că sunt necesare măsuri urgente la căminul de bătrâni din Sectorul 1, unde o persoană a murit din cauza COVID.

Marcel Ciolacu cere demiterea șefei DSP București

“Tătaru trebuie să o demită ACUM pe șefa DSP București și să ia măsuri URGENT la căminul de bătrâni pentru a nu avea și mai mulți morți! Trebuie să testeze toți bătrânii, dar și personalul ! Are toate pârghiile legale la dispoziție! Să tacă și să nu facă nimic este o crimă!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Potrivit șefului interimar al PSD, situația este total scăpată de sub control.

“De aceea și doboară în fiecare zi record după record la capitolul persoane infectate! (…) Ministrul Tătaru încearcă din răsputeri să bage sub preș prostia și inconștiența conducerii DSP București care au dus la dezastrul de la căminul de bătrâni din sectorul 1 și la infectarea angajaților DSP”, spune Ciolacu.

Liderul interimar la PSD acuză PNL că „a plantat” la şefia DSP Bucureşti o rudă a unui ministru liberal şi de aceea 30 de bătrâni de la acel cămin sunt în spital, după ce Direcţia de Sănătate Publică a refuzat să îi testeze. El a precizat că alţi angajaţi ai DSP sunt suspectaţi de infectarea cu noul virus.

“Au făcut harcea-parcea toate procedurile, au refuzat să facă ancheta epidemiologică, iar urmările sub deosebit de grave şi pot avea impact asupra sănătăţii întregii Capitale!”, a completat Ciolacu.

Bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 în România

De la izbucnirea epidemiei, cele mai multe contaminări au fost raportate în București (4.871) și Suceava (4.337), iar cele mai puține în Satu Mare (86).

Cele mai multe cazuri noi au fost confirmate în Brașov (113), Argeș (106) și București (101). În ultimele 24 de ore, nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus în Covasna și Satu Mare.

Cele mai multe reconfirmări pozitive în urma retestărilor s-au înregistrat în București (72) și Argeș (35).

Grupul de Comunicare Startegică a anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv cu coronavirus încă 1.112 de persoane, iar 25 dintre pacienții COVID-19 au murit. Asta duce bilanțul total al epidemiei la 41.275 de infectări și 2.126 decese.

Cele 25 de victime sunt 16 bărbați și 9 femei. Erau internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București.

„Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, printr-un comunicat.

5.586 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în acest moment în spitalele de profil. Dintre ele, la ATI sunt 285.

La nivel național au fost prelucrate în total 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere.