Marcel Ciolacu, după ce Guvernul a atacat la CCR legea ce respinge creșterea etapizată a alocațiilor: „Chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Respectați legea!”

Marcel Ciolacu, după ce Guvernul a atacat la CCR legea ce respinge creșterea etapizată a alocațiilor: „Chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Respectați legea!”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat Guvernul PNL că a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, că fură drepturile copiilor și că luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile. Reacția vine după ce Guvernul Orban a sesizat Curtea Constituțională cu privire la proiectul de lege care respinge Ordonanța de Urgență ce majorează doar etapizat alocațiile copiilor. Liderul social-democraților mai spune că liberalii bat câmpii deoarece au mai atacat odată la CCR dublarea alocațiilor, iar judecătorii le-au spus clar că legea votată de PSD e perfect constituțională.

Marcel Ciolacu: „Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor”

Într-o postare pe Facebook, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut insistent liberalilor aflați la guvernare să respecte legea și să dubleze alocațiile copiilor. El a acuzat PNL că și-a bătut joc de deschiderea noului an școlar și acum se mai și zbate să se sustragă de la această obligație a dublării alocațiilor.

Marcel Ciolacu a mai susținut că președintele Klaus Iohannis ar trebui să iasă public să justifice decizia Guvernul Orban de a ataca la CCR legea ce respinge creșterea etapizată a alocațiilor.

„Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!

Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor!

Azi, peneliștii au contestat din nou la Curtea Constituțională legea votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. Asta deși CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii și că legea votată de PSD este perfect constituțională.

Iohannis trebuie să iasă astăzi și să justifice această nouă decizie aberantă a Guvernului său! Până când mai tolerează acest guvern care fură până și drepturile copiilor?!

Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateți joc de copii!

DUBLAȚI ALOCAȚIILE! Respectați legea!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională legea ce respinge creșterea etapizată a alocațiilor

Miercuri, Guvernul PNL a sesizat CCR cu privire la proiectul de lege care respinge Ordonanța de Urgență ce prevede majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii.

Legea PSD privind dublarea alocațiilor a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în luna ianuarie. Ulterior, Guvernul Orban a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care dublarea alocațiilor a fost amânată până la 1 august. Apoi, liberalii au anunțat că bugetul nu poate suporta o asemenea cheltuială, mai ales că trebuie majorate și pensiile, așa că a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor, într-o primă etapă cu 20%. Această majorare a intrat în vigoare de la 1 septembrie.

În Parlament, însă, această a doua OUG adoptată de Guvern a fost respinsă printr-un proiect de lege. Promulgarea și intrarea în vigoare a legii ar fi însemnat că Guvernul e obligat să dubleze alocațiile. Nu s-a mai ajuns până aici, deoarece Executivul a atacat acum proiectul la CCR. Judecătorii constituționali vor discuta sesizarea în data de 24 septembrie.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)