Marcel Ciolacu (PSD), noi critici pentru Guvernul Orban: Copiii vor să facă școală și nu au culoare politică. Ați pasat responsabilitatea, dar banii i-ați dat doar primăriilor peneliste

Marcel Ciolacu (PSD), noi critici pentru Guvernul Orban: Copiii vor să facă școală și nu au culoare politică. Ați pasat responsabilitatea, dar banii i-ați dat doar primăriilor peneliste
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a criticat Guvernul Orban în pragul noului an școlar, acuzându-i pe liberali că au „folosit bani publici pentru a cumpăra primari la bucată”. „V-ați spălat rușinos pe mâini! Ați pasat responsabilitatea, dar banii i-ați dat doar primăriilor peneliste!”, a scris social-democratul, pe Facebook, duminică.

Marcel Ciolacu (PSD), noi critici pentru Guvernul Orban

„Ați tăiat cu nesimțire 6 luni frunză la câini, și ați scos-o în seara asta pe incapabila aceea de la Educație să arunce toată vina pe autoritățile locale!Nu ați dat tablete! Nu ați dat măști! Nu ați asigurat nici măcar manuale!V-ați spălat rușinos pe mâini! Ați pasat responsabilitatea, dar banii i-ați dat doar primăriilor peneliste!Însă copiii vor să facă școală! Copiii nu au culoare politică! Și nu trebuie târâți în războaie politice, nesătuilor și avizilor de putere ce sunteți!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că, în ciuda faptului că n-ar fi primit „niciun ban la rectificare”, edilii din localitățile conduse de administrații social-democrate„au făcut tot ce trebuie, pentru că școala trebuie să înceapă”.

„Ce vină are, Orban, un copil din Târgoviște?! Dar unul din Brăila?! Sau din Bistrița?! Sau din toate municipiile reședință de județ conduse de administrații PSD?! De ce nu le-ați dat niciun ban la rectificare, bolnavilor de putere?! Acești copii nu au dreptul la școală?! Ei nu au dreptul la condiții decente?!Ați folosit bani publici pentru a cumpăra primari la bucată! 57 de milioane de lei aruncați din bugetul țării pentru mercatoul vostru nesimțit despre care ipocritul de la Cotroceni și cu cel de la Guvern nu știu nimic!Primarii noștri au înțeles că sunteți total depășiți și incapabili să faceți ceva! Și au făcut tot ce trebuie, pentru că școală trebuie să înceapă! Cu Iohannis sau fără! Cu Orban sau fără! Cu Anisie sau fără! Pentru că toți copiii au dreptul la educație, nu doar cei din localitățile peneliste!”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Robert Cazanciuc îl acuzase anterior pe premier că ar fi dorit să amâne începerea școlii

Senatorul PSD Robert Cazanciuc criticase și el Guvernul, afirmând căprim-ministrul Ludovic Orban ar fi dorit să amâne începerea școlii, pentru că echipa liberală de la guvernare nu era pregătită corespunzător pentru acest moment.

„Asta ar fi vrut premierul vremelnic, Ludovic Orban, pentru simplu motiv că nu erau pregătiţi pentru acest lucru. După şapte luni în care Guvernul a avut tot timpul să pregătească începerea anului şcolar, acum au vrut să-l amâne. Au avut timp să găsească soluţii şi pentru protecţia sanitară şi pentru calitatea procesului educaţional. Cu toate acestea nu poţi să nu constaţi unele lucruri. Că sunt îngrijoraţi părinţii, dar şi copiii, pentru siguranţa lor şi a celor apropiaţi. Din păcate, răspunderea a fost împinsă pană la nivelul părinţilor, ceea ce nu este normal. Este halucinant cum încearcă să ducă responsabilitatea dintr-o zonă care este a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii”, a declaratRobert Cazanciuc,duminică, potrivit unui comunicat citat deAgerpres.