Marcel Ciolacu spune că e posibil ca programul ”Rabla pentru electrocasnice” să includă şi becurile cu led (VIDEO)

Marcel Ciolacu spune că e posibil ca programul ”Rabla pentru electrocasnice” să includă şi becurile cu led (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că e posibil ca programul ”Rabla pentru electrocanice” să includă și becurile cu led. Declarația vine în contextul în care europenii, deci și românii, trebuie să facă economie la energie, iar unele becuri consumă mai puțin.

Ciolacu: ”Rabla pentru electrocanice” ar putea include becurile

Întrebat dacă au fost stabilite în coaliție măsuri pentru reducerea consumului de energie la consumatorii casnici, liderul social-democraților a răspuns: „Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program ”Rabla la electrocasnice”. Cred că acolo e consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze”.

„Nu e program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic și a becurilor dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o casă, să avem toate infromațiile când luăm decizia”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi înlocuite și becurile din Parlament, acesta a răspuns: „După cum bine ştiţi, nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă e nevoie, o să mă implic.. Sigur că vom accesa dacă se vor putea accesa astfel de fonduri”.

Tot marți, Marcel Ciolacu a mai susținut că el și premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, ar putea merge împreună la Bruxelles pentru a negocia creșterile de pensii cu reprezentanții Comisiei Europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe