Marcel Ciolacu: „Vechii lideri ai PNL au făcut puşcărie parcă pentru valorile liberale, pentru principii. Florin Cîţu vrea să stea pe scaunul Brătienilor pentru că a făcut puşcărie pentru că e beţiv?” (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „Vechii lideri ai PNL au făcut puşcărie parcă pentru valorile liberale, pentru principii. Florin Cîţu vrea să stea pe scaunul Brătienilor pentru că a făcut puşcărie pentru că e beţiv?” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul PSD, declarat joi, pentru B1 TV, că legea prevede că persoanele cu condamnări penale nu pot fi membri ai Guvernului, prin urmare, a continuat el, Florin Cîțu nu mai are ce să caute în funcția de prim-ministru. Ciolacu a criticat apoi lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis, care altfel obișnuia să vorbească despre „penali” când PSD era la Putere. „Cîţu vrea să stea pe scaunul Brătienilor pentru că a făcut puşcărie pentru că e beţiv?”, s-a întrebat retoric liderul social-democraților.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, critici dure la adresa lui Florin Cîțu

„Noi avem o lege foarte clară în care nu poţi să fii membru al Guvernului atât timp cât ai săvârşit o infracţiune. În lege nu specifică când ai săvârşit infracţiunea, la tinereţe sau la bătrâneţe”, a declarat Ciolacu.

El a precizat apoi că i se pare „ridicol” faptul că unii liberali îl apără pe Cîțu de când s-a aflat că a fost condamnat în SUA pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Ciolacu a spus apoi că Iohannis ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Cîțu până acum.

Ciolacu l-a catalogat apoi pe Cîţu drept „un infractor internaţional, pentru că săvârşit infracţiunea în alt stat decât în cel în care are cetăţenie”.

„Vechii lideri ai PNL au făcut puşcărie parcă pentru valorile liberale, pentru principii. Cîţu vrea să stea pe scaunul Brătienilor pentru că a făcut puşcărie pentru că e beţiv?”, a mai declarat Marcel Ciolacu, pentru B1 TV.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)