Marele campion Ivan Patzaichin, atacat de liderul USR Sulina pe tema desemnăriii guvernatorului Deltei Dunării: Este ”lupul paznic la oi”

Marele campion Ivan Patzaichin, atacat de liderul USR Sulina pe tema desemnăriii guvernatorului Deltei Dunării: Este ”lupul paznic la oi”
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Un lider USR din Sulina a lansat un atac dur la adresa marelui campion Ivan Patzaichin. Recent, fostul canoist român a fost invitat de reprezentanții coaliției guvernamentale să formeze un grup consultativ pentru Delta Dunării, grup din care să facă parte asociații și voci reprezentantive cu privire la situația Deltei, și care să se ocupe de creionarea mandatului viitorului guvernator al Deltei, precum și profilul acestuia. În acest context, președintele USR Sulina, Mirel Constantin, a susținut, într-un comentariu pe Facebook, că prezenţa lui Ivan Patzaichin în acest grup echivalează cu „lupul paznic la oi”.

Descris în presa locală drept ”un ilustru necunoscut”, Mirel Constantin a scris într-un comentariu la o postare de pe pagina de Facebook a liderului PLUS, Dacian Cioloș, că ”Ivan Patzaichin membru în comisia de desemnare a guvernatorului ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – n.r.) este sinonim cu lupul paznic la oi”.

Ivan Patzaichin preciza, atunci când a fost invitat să facă parte din comisia amintită, că el va avea rolul unui „liant care să ajute dialogul” între cei interesați de soarta Deltei Dunării.

„Deciziile ARBDD trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei, de natură și cultura locului, de valorificarea cu măsură a potențialului său economic și, mai ales, de opiniile locuitorilor și ale specialiștilor.
Mă bucur să văd că cei care au responsabilitatea desemnării guvernatorului ARBDD au înțeles că e nevoie de o consultare cu oamenii serioși ai locului și cu experți în dezvoltare durabilă.
Am fost de acord să particip la efortul de a aduce la aceeași masă pe cei care au experiență, bună credință și optimism cu privire la viitorul Deltei.
Eu nu voi fi decât un liant care să ajute dialogul.
Cei ce vor conduce această instituție trebuie întâi să ne convingă că au o viziune, că înțeleg lumea noastră de azi, știu ce oportunități există și sunt deprinși să gândească pe termen lung.
Voi face tot ce pot ca să găsim, împreună, la vedere, o echipă competentă și inimoasă care să își asume această sarcină, pentru că Delta este o comoară unică pe Pământ”, spunea Ivan Patzaichin, potrivit tulceanoastra.ro.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)