Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației: Prețul la energie e plafonat și în cazul școlilor / Nu poți să faci nici dezvoltare, nici progres pe burta goală (VIDEO)

Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației: Prețul la energie e plafonat și în cazul școlilor / Nu poți să faci nici dezvoltare, nici progres pe burta goală (VIDEO)

Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației, a declarat marți, pentru B1 TV, că Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern în energie acoperă și școlile publice și private, așa că nu va fi nevoie de scurtarea orelor de curs.

În contextul în care azi e Ziua Educației, acesta a ținut și să le ureze cadrelor didactice, elevilor și părinților „la mulți ani” și „să se bucure de bogăția școlii”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Daragiu: OUG pe energie acoperă și școlile

„Mă bucur că colegii din Guvern au înțeles importanța de a crea o plasă de siguranță nu doar pentru școli, ci și pentru serviciile sociale, pentru spitale, școli publice și private, creșe. E evident că sunt domeniile poate cele mai importante din viața unei societăți, iar Guvernul s-a preocupat ca prin OUG 119/2022 să plafoneze la 1 leu kilowatul pentru aceste instituții publice.

Suntem preocupați să asigurăm confortul necesar în această perioadă.

Practic, prin această Ordonanță, între 2 septembrie și 31 august 2023 plafonarea aceasta există, deci școlile trebuie să-și pună în practică abilităție de aduce copiii mai departe”, a declarat subsecretarul de stat.

Daragiu, despre Legile Educației și corelarea școlii cu piața muncii

Acesta a vorbit apoi despre nevoia de investiții, adoptarea noilor Legi ale Educației și corelarea școli cu cerințele de pe piața muncii.

„Perspectivele sunt cele de integrare spre dezvoltare și e adevărat că nu poți să faci nici dezvoltare, nici progres pe burta goală, fără a plăti un preț corect.

Ministerul Educației, prin politicile pe care le are în vedere și aceste măsuri, proiectele Legilor Educației, ne așteptăm la mai multă competență, mai multe rezultate pozitive, așa încât să conectăm rezultatele școlii cu piața muncii.

Au fost 80 de dezbateri publice (pentru Legile Educației), îmi place să cred că populația și grupurile de interes au fost suficient de implicate, iar propunerile bune sigur vor merge mai departe, că e interesul nostru al tuturor să avem copii educați, care să poată face performanță și să devină cetățeni utili ai acestei țări”, a mai declarat subsecretarul de stat Marian Daragiu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)