Mesajul premierului Florin Cîţu pentru elevii care susţin Bacalaureatul: Mult succes! For those about to rock, we salute you

Mesajul premierului Florin Cîţu pentru elevii care susţin Bacalaureatul: Mult succes! For those about to rock, we salute you
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a transmis luni, pe pagina de Facebook, un mesaj elevilor care susţin Bacalaureatul.

”Mult succes elevilor care susţin examenul de bacalaureat! ”For those about to rock, we salute you””, le-a transmis premierul elevilor care au început susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Examenul deBacalaureat 2021 a început astăzi cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Bacalaureat 2021.Subiectele la Limba română

Subiectele de la proba de Limba și literatura Română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare a fost de 3 ore.Absolvenții de clasa a XII-a de la profilulreal au avut de realizat un eseu despre particularitățile unei nuvele la examenul de Bacalaureat 2021. Baremul de corectare va fi publicat astăzi, la ora 15.00.

Elevii de la profilul uman au avut la primul subiect un text de Elena Văcărescu – „Ani de copilărie”, în vol. „Memorii”. La subiectul al doilea au avut, tot o poezie de Ion Vinea – „Orizonturi”, în timp ce elevii de la real au avut „Drum”.

La subiectul al treilea, ei au avut de redactat un eseu în care să prezinte „particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată”.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00. Până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile, iar pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Urmăriți B1TV.ro și pe