Ministrul Adrian Câciu: Fără PSD nu ar fi existat plafonarea preţurilor la energie şi gaze (VIDEO)

Ministrul Adrian Câciu: Fără PSD nu ar fi existat plafonarea preţurilor la energie şi gaze (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a susținut, joi, că fără social-democrați la guvernare nu ar fi existat plafonarea preţurilor la energie şi gaze și nici celelalte ajutoare pentru persoanele vulnerabile.

Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment în care PSD a prezentat bilanțul la șase luni de guvernare.

Ce spune Câciu despre performanțele PSD la guvernare

„O prioritate a noastră a fost să protejăm populaţia şi companiile de scumpirile provocate de creşterea preţurilor la energie şi combustibil.

Nu mai e un secret pentru nimeni că fără PSD nu ar fi existat plafonarea preţurilor la energie şi gaze şi că PSD s-a luptat pentru a impune ajutoarele pentru pensionari, voucherele pentru persoanele vulnerabile şi pentru elevii din rural”, a declarat Câciu.

Ministrul a mai spus că provocarea sa a fost să demonstreze că se poate ca, în același timp, să dezvolți economia, dar și să-i ajuți pe cei mai vulnerabili.

Câciu a spus apoi că PSD a intrat la guvernare într-un moment dificil pentru România: „Asta face PSD, îşi asumă responsabilitatea şi are curajul de a sprijini românii în momentele grele. Aşa s-a întâmplat şi după criza din 1996 – 2000, din 2009-2011”.

Ce a spus Ciolacu despre bilanțul actualei guvernări

Declarați similare a făcut și Marcel Ciolacu, șeful lui Câciu pe linie de partid.

„Am decis să intrăm la guvernare acum 6 luni pentru că situaţia ţării devenise dramatică. (…)

Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social, care cuprinde majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă.

PSD s-a luptat și pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze”, a susținut Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe