Marcel Ciolacu: PSD a decis să intre la guvernare deoarece situaţia ţării devenise dramatică. Peste 12 milioane de români beneficiază de măsurile propuse de noi (VIDEO)

Marcel Ciolacu: PSD a decis să intre la guvernare deoarece situaţia ţării devenise dramatică. Peste 12 milioane de români beneficiază de măsurile propuse de noi (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat, joi, că partidul pe care îl conduce a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică. El a insistat că măsurile sociale din ultima vreme au fost adoptate la inițiaiva social-democraților.

Ciolacu, despre bilanțul celor 6 luni de guvernare PSD – PNL – UDMR

Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment început azi, la ora 17.00, organizat de PSD pentru a prezenta bilanțul la șase luni de guvernare. Evenimentul a fost anunțat de acum două zile, dar tot astăzi PNL a prezentat propriul său bilanț la ora 16.00. Iar cu o oră înainte, la 15.00, USR a prezentat propria viziune despre cum a arătat guvernarea Ciucă.

Marcel Ciolacu a ținut să se refere la acest aspect: „Am văzut… Unii au pus repede azi şedinţă pe la 15.00, unii la 16.00, unii la 17.00, să fie toată lumea în poză. Eu mă bucur! În continuare PSD fixează ora la ceas şi, mai nou mă bucur că am evoluat”.

Ciolacu, despre intrarea la guvernare a PSD și măsurile sociale luate

„Am decis să intrăm la guvernare acum 6 luni pentru că situaţia ţării devenise dramatică, guvernările anterioare lăsând România în mijlocul unor crize suprapuse. Ele au provocat și o lipsă profundă de încredere.

Nu mai era timp de experienţe politice care ar fi ţinut în continuare România captivă unui haos sanitar, economic şi social.

Trebuia ca PSD să îşi asume iar responsabilitatea şi să pună umărul la stabilizarea țării în cea mai grea perioadă de după Revoluţie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat apoi că PSD a propus trei pachete de măsuri sociale şi economice, iar acum peste 12 milioane de români beneficiază de ele.

„Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social, care cuprinde majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă.

PSD s-a luptat și pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze”, a mai declarat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)