Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, de Ziua Națională: Mereu e nevoie de mai mult pentru înzestrarea armatei. Suntem convinși că vom avea sprijinul Parlamentului (VIDEO)

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, de Ziua Națională: Mereu e nevoie de mai mult pentru înzestrarea armatei. Suntem convinși că vom avea sprijinul Parlamentului (VIDEO)

De Ziua Națională a României, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr (PSD), a urat „la mulți ani” tuturor militarilor, activi, în retragere și veterani, și și-a exprimat convingerea că Parlamentul își va oferi spirjinul pentru înzestrarea armatei, mai ales în contextul de securitate dificil pe care-l traversăm. De anul viitor, România va aloca 2,5% din PIB pentru Apărare.

Mesajul ministrului Apărării, de Ziua Națională

„La mulți ani, la mulți ani tuturor!

Pentru Armată, vreau să încep salutându-i și spunându-le ”la mulți ani” militarilor care se află în misiuni internaționale. Ieri, de la sediul ministerului, împreună cu dl general Petrescu, am intrat în legătură cu ei și i-am asigurat de prețuirea noastră și le-am spus încă o dată cât de important e ce fac ei pentru țară și ne dorim foarte mult să se întoarcă sănătoși acasă, la familiile lor, și să-și continue activitatea într-o meserie care nu e doar o meserie, e o formă de vocație, de patriotism suprem.

Vreau să le spun ”la mulți ani” tuturor cadrelor militare care asigură, într-un context de securitate ca cel de acum, posibilitatea ca românii să trăiască în pace.

Le mulțumesc și celor în rezervă și retragere pentru că și-au adus contribușția la arhitectura de securitate a acestei țări și veteranilor care și-au dus contribuția și au reprezentat România”, a declarat ministrul Apărării, pentru B1 TV.

Ministrul Angel Tîlvăr, despre înzestrarea armatei

Angel Tîlvăr a vorbit și despre bugetul ce va fi alocat de la anul pentru Apărare și despre înzestrarea Armatei Române.

„Bugetul va fi de 2,5% din PIB după o eperioadă de șase ani în care a fost 6%. Nu multe țări au făcut acest lcuru din timp și mă bucur că armata a luat decizia de a convinge că e nevoie de acest buget.

Despre achiziții, sperăm să reușim să dotăm armata. Mereu e nevoie de mai mult, mereu oricine din armată va spune că, ținând cont de evoluțiile de tehnică militară, de tehnologii, de maniera în care se abordează tacticile militare, e mereu nevoie de adaptare.

Suntem convinși că vom avea sprijinul Parlamentului și că vom reuși să acoperim nevoile de înzestrare de o manieră care să ne permită să ne desfășurăm activitatea cum ne dorim”, a mai afirmat ministrul Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe