Ministrul Culturii: "O schimbare de guvern ar întrerupe evoluțiile pozitive din economie, ar amâna o serie de proiecte importante în plan legislativ"

Ministrul Culturii: "O schimbare de guvern ar întrerupe evoluțiile pozitive din economie, ar amâna o serie de proiecte importante în plan legislativ"
Foto: adevarul.ro

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, este de părere că o schimbare a guvernului ar duce la întreruperea evoluțiilor pozitive din economie, scrie Agerpres.

„O criză guvernamentală acum, o schimbare de Guvern sau chiar alegeri anticipate, cum oportunist, dar iresponsabil, cere opoziția, ar întrerupe evoluțiile pozitive din economie, ar amâna o serie de proiecte importante în plan legislativ — inclusiv legile privitoare la alegeri, care ar însemna continuarea situației actuale privind numărul de parlamentari — și ar crește costurile sociale. Facem politică pentru a da satisfacție orgoliilor unora sau facem politică pentru a servi interesul public, nevoile și așteptările cetățenilor? Noi ne-am asumat niște angajamente, avem sprijinul cetățenilor și ni le vom ține”, spune ministrul.

Social democratul recunoaște că există o nevoie de a lupta contra corupției care „nu înseamnă suspendarea garanțiilor constituționale, a principiilor separației puterilor în stat și a prezumției de nevinovăție, indiferent despre cine este vorba”.

De altfel, Vulpescu precizează că cele două cazuri, ale premierului și Marianei Rarinca,  „sunt simptome ale unei boli de sistem, un sistem în care o putere încearcă să le anihileze pe celelalte două. Atunci când deciziile justiției servesc nu aflării adevărului și înfăptuirii dreptății, ci servesc drept argumente în luptă politică, o luptă care trebuie purtată în Parlament, cu instrumente politice, chiar și fără voia ei, justiția devine, inevitabil, actor politic”.

Ultima oră