Ministrul Mediului, preocupat de problemele din Ungaria. Tanczos Barna anunță „măsuri concrete” ca deșeurile de pe râurile din România să nu mai ajungă în țara vecină (VIDEO)

Ministrul Mediului, preocupat de problemele din Ungaria. Tanczos Barna anunță „măsuri concrete” ca deșeurile de pe râurile din România să nu mai ajungă în țara vecină (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Tanczos Barna (UDMR) se preocupă și de starea mediului din Ungaria. Acesta vrea ca gunoaiele de pe râurile din România să nu mai ajungă în spațiul ungar, însă nu spune nimic despre tonele de deșeuri care ajung în România în fiecare zi. Astfel că, ministrul Mediului a identificat deja 12 puncte de-a lungul graniței, unde vor fi instalate echipamente care să oprească transportul deșeurilor pe râuri, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Aneta Sîngeorzan. Până acum, spune ministrul, au ajuns în țara vecină cantități uriașe de deșeuri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna: De foarte multe ori pe râuri au fost transportate cantităţi uriaşe de deşeuri către Ungaria

„Cel mai important lucru pentru următoarele săptămâni, în următoarele luni este identificarea acelor puncte unde vor fi instalate sistemele de preluare a deşeurilor plutitoare de pe râurile care se îndreaptă către Ungaria. Din păcate, de foarte multe ori pe aceste râuri au fost transportate cantităţi uriaşe de deşeuri către ţara vecină”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta afirmat ca până acum au fost transportate cantități uriașe de deșeuri plutitoare către țara vecină.

„Am avut o vizită de lucru în Ungaria şi am stabilit împreună cu autorităţile maghiare că vom lua măsuri concrete pentru a preîntâmpina în viitor acest fenomen de export de deşeuri plutitoare”, a continuat Tanczos.

Ministrul Mediului spune ca trebuie luate mesuri concrete pentru a opri fenomenul gunoaielor transportate pe apă: „Sunt 12 puncte de-a lungul graniței unde vor fi instalate echipamente care vor prelua deșeurile de pe aceste râuri. Sunt în curs de identificare cele 12 puncte, anul acesta vor fi lansate licitaţiile pentru studiile de fezabilitate şi vom aloca fonduri pentru construirea acestora, câteva dintre ele au fost deja amplasate cu sprijinul ambasdei Olandei”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”