Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim: Trebuie să analizăm ca să nu facem mai mult rău decât bine

Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim: Trebuie să analizăm ca să nu facem mai mult rău decât bine
Foto: Captură video

Guvernul Cioloș va lua o decizie în privința salariului minim pe economie până la finele anului, dar o eventuală majorare trebuie atent analizată pentru a nu se face mai mult rău decât bine, a susținut Ana Costea, Ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

„Noi realizăm consultarea, nu negocierea. Au fost două propuneri: sindicatele au propus majorarea la 1.200 lei din 1 ianuarie şi a doua propunere a venit de la patronate, 1.200 lei cu blocarea impozitării pentru un timp normal de lucru de opt ore, la 1.050 lei. Comisia de dialog social a luat act de propuneri, iar în momentul de faţă analizează variantele. (…) Decizia aparţine Guvernului, care va decide acest lucru până în 31 decembrie”, a declarat Ministrul.

Aceasta a precizat că, după analiză, comisia de dialog social va trimite propunerea spre avizare la Consiliului Economic şi Social. Ulterior, Consiliul Naţional Tripartit va fi convocat.
Costea a mai precizat că Guvernul va analiza această posibilitate și din punct de vedere al implicațiilor financiare, fiscale.

„Sunt zone în care acest salariu minim are un impact semnificativ. Trebuie să analizăm ca să nu facem mai mult rău decât bine”, a precizat Ana Costea.

Premierul Dacian Cioloş declara, săptămâna trecută, că Guvernul va trebui să ia până la sfârşitul acestui an o decizie legată de salariul minim pe economie, precizând că va convoca comisia tripartită pentru o discuţie în acest sens.

Urmăriți B1TV.ro și pe