Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea pensiilor: „Nu are rolul de a-i îmbogăți pe români, ci este un scut împotriva valului de scumpiri” (VIDEO)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea pensiilor: Nu are rolul de a-i îmbogăți pe români, ci este un scut împotriva valului de scumpiri (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marți seara în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că pachetul social prin care vor fi crescute pensiile, salariile și alocațiile nu au scopul de a-i îmbogăți pe unii români, ci acționează ca un scut în fața valului de scumpiri:

„Acum poate ne înțelege cineva și pe noi, cei de la PSD, când am susținut extrem de tare pachetul social la crearea acestei coaliții de guvernare și le mulțumesc public colegilor liberali că au susținut pachetul social ca o minimă protecție pentru cetățenii cei mai dezavantajați. Să nu își închipuie cineva că acei 10% sau 200 d elei la pensia minimă sau cei 1.200 de lei pentru pensiile până în 1.600 sau a 13-a indemnizație pentru dizabilități sau alocațiile îi vor îmbogăți peste noapte pe oameni”, a declarat ministrul Muncii.

Acesta a mulțumit partenerilor de coaliție că au fost de acord cu pachetul social:

„Nu este un câștig, este un scut împotriva acestui val de scumpiri. Tot ce noi calculam și spuneam înainte de semnarea protocolului pentru crearea coaliției, iată că se dovedește. Este o chestiune care să apere puterea de cumpărare nu să o crească.

Primele documente extrem de importante a fost ordinul comun pentru plafonarea prețului la energie și rectificarea bugetară”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.