Monica Macovei, sancționată de AEP cu aproape 300.000 de lei pentru nereguli înregistrate în campania sa prezidențială

Monica Macovei, sancționată de AEP cu aproape 300.000 de lei pentru nereguli înregistrate în campania sa prezidențială
Foto: ziuanews.ro

În urma controalelor făcute de Autoritatea Electorală Permanentă privind alegerile prezidențiale de anul trecut, AEP a decis confiscarea a aproape 300.000 de lei din banii destinaţi campaniei electorale a Monicăi Macovei, informează Digi 24.

Mai exact, este vorba despre de 291.415 lei confiscaţi și o amendă de 55.000 de lei, decizie luată în urma neregulilor înregistrate în privinţa fodurilor destinate campaniei candidatului independent.

Datele apar într-un raport al AEP, publicat în Monitorul Oficial.

În urma abaterilor partidelor și candidaților, AEP a confiscat o sumă totală de 413.575 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021
08:30 - Relația pe care o au Iuliana Marciuc și Adrian Enache cu fiul lor adolescent, David: „Încercăm să trecem împreună printr-o perioadă care nu este foarte ușoară”
08:28 - Cauciucurile care transformă mașina într-un „pericol”. Poliția Română: Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie