Moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, dezbătută luni de Camera Deputaților. Votul va fi dat marți

Moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, dezbătută luni de Camera Deputaților. Votul va fi dat marți
foto: Facebook @ Cristian Ghinea

Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, moțiune intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”. Votul va fi dat marți, conform anunțului făcut de președintele Camerei, Ludovic Orban.

Moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, dezbătută luni și votată marțide Camera Deputaților

„Moțiunea simplă va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marți. (…)Opoziția a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Național de Redresare și Reziliență și opinia mea este că folosesc acest intrument parlamentar, moțiunea simplă, pentru a exprima puncte de vedere și critici, după părerea mea, în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR”, declara liderul PNL, miercurea trecută.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, îl critica în termeni duri pe ministrul Cristian Ghinea, în contextul în care Comisia Europeană a formulat o serie de observații cu privire la planul depus de România în 31 mai.

„Apostolii incompetenţei de la USR mint cu nerușinare pentru a justifica urecheala Comisiei Europene pe PNRR! În disperarea lor fără margini, «oamenii noi» au ajuns să inventeze știri despre PSD! Ghinea, calmează-te: până și planul tău foarte prost va fi aprobat într-un final! Dar rușinea de a primi observații peste observații de la Comisie pentru că nu ești în stare să faci un document coerent nu ți-o ia nimeni! Stai liniștit, Ghinea… Până și tu vei trece clasa. Dar ca ultimul corigent. La toamnă! Când toate țările deja vor avea planurile aprobate și vor fi primit bani de la UE. Numai tu nu! Ghinea, lasă minciunile! Dă-ți demisia. Ești ZERO!”, afirma social-democratul.