Nicolae Ciucă: O compensare mai mare a preţurilor la energie şi gaze nu e posibilă. Trebuie să fim oneşti, bugetul e cel anunţat public (VIDEO)

Nicolae Ciucă: O compensare mai mare a preţurilor la energie şi gaze nu e posibilă. Trebuie să fim oneşti, bugetul e cel anunţat public (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă (PNL) a declarat, marți seară, că o compensare mai mare a preţurilor la energie şi gaze nu e posibilă deoarece nu permite bugetul.

Întrebat dacă Guvernul ar putea veni cu un nivel mai mare de compensare, Ciucă a răspuns: „O reducere a preţului mai mult decât e acum nu se poate pentru că trebuie să fim oneşti şi să le spunem oamenilor adevărul. Bugetul e cel pe care l-am făcut public şi aceştia sunt banii din care putem să facem compensările”.

Ce spune Ciucă despre reducerea consumului de gaz

Chestionat cine va trebui să aplice decizia luată la nivelul UE privind reducerea consumului de gaz cu 15%, premierul a răspuns că hotărârea e una voluntară şi că românii nu vor fi afectați.

„Vă rog să privim această decizie voluntară, de altfel, cum bine aţi spus. (…)

Avem peste 1,8 miliarde de metri cubi înmagazinaţi, ceea ce ne duce mult peste pragul pe care îl aveam asumat la 1 august, care era de 46%, la 1 septembrie – 57%. Am depăşit şi pragul pe care-l aveam de îndeplinit pentru 1 septembrie.

Continuăm să ne asigurăm necesarul de gaz înmagazinat în depozitele proprii şi dau asigurări că populaţia nu va fi afectată”, a declarat Ciucă.

Premierul a mai precizat că dacă măsura reducerii consumului de gaze cu 15% va deveni obligatorie, ea va fi aplicată echilibrat, așa încât să nu se întrerupă activitatea nici a marilor consumatori, nici în instituţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:37 - Polițiștii de penitenciare îi cer premierului Ciucă să-și demită consilierii / Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu, complet nepregătiți în discuția cu sindicaliștii care au protestat la Guvern
21:08 - Herson: Atac fulgerător realizat de ucraineni. Forțele armate au reușit să distrugă o bază militară rusă
21:08 - Românii amendaţi în pandemie pentru că nu au completat formularul PLF pot cere restituirea banilor. Ce au de făcut
20:52 - Marius Pașcan: „Liderii Ungariei sunt și europeni, și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere” / Prim-vicepreședintele PMP a condamnat reacția UDMR la discursul „absolut rasist” al lui Viktor Orban (VIDEO)
20:40 - Cătălin Botezatu, pentru prima oară în Vama Veche! Cu ce impresii a rămas vedeta: „Parcă nu ești în Romania”
20:32 - Mihai Bendeac a devenit tată? Dezvăluiri surprinzătoare: „Mi-a dat o fotografie, o ecografie și cu mâna ei cu perfuzia”
20:09 - Ucraina amenință că va distruge „podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia / Podul e intens folosit de rușii din peninsulă care fug din calea războiului. Aproape 40.000 de mașini l-au traversat într-o singură zi
19:59 - „Gunoi” în valoare de 120.000 de mii de euro! Un pensionar din Germania a făcut o descoperire uluitoare
19:54 - Momentul în care un bărbat din Lugansk este „recrutat” cu forță în armata rusă, în timp ce își duce copilul la grădiniță (video)
19:33 - Ce a pățit un turist român care a trecut pe roșu în Grecia: „Aș vrea să știu dacă este legal…”