Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă

Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan a tranmi joi seara că hotărârea judecătorească privind suspendarea grevei STB este definitivă şi cine vineri dimineaţă nu va ieşi pe traseu, la muncă, va răspunde.  El a atras atenția sindicaliștilor că o plângere penală a fost deja depusă.

Nicușor Dan, după ce sindicaliștii de la STB continuă amenințările cu greva

”În continuare liderul de sindicat circulă din depou în depou şi amăgeşte şoferii şi vatmanii STB. Li se spune tot felul de lucruri, printre care că această hotărâre nu ar fi executorie. O spun cu toată responsabilitatea, este o hotărâre executorie şi mâine dimineaţă cine nu va ieşi, o să răspundă. Al doilea aspect al problemei este că suntem deschişi la dialog cu oricine din STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal, acest lider care a incitat la o grevă total nelegală pentru motive pentru care s-a pronunţat instanţa de judecată azi şi care continuă să incite la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Vom avea dialog”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a mai anunţat şi unele controale la STB.   ”Ne vom uita la consumul de combustibil, ne vom uita la ora la care pleacă şoferii, la graficul cu orele la care pleacă şoferii din autobază şi depouri. Ne vom uita la acele sporuri de salarii pentru chemarea şoferilor din zilele libere când nu erau alţi şoferi disponibili. Toate aceste acţiuni de eficientizare a activităţii pentru că banii pe care îi dau bucureştenii pentru un serviciu de calitate, sut asumate de coaliţia  care are majoritatea în Consiliul general”, a declarat Nicuşor Dan pentru Digi24.

Ce spune sindicalistul responsabil de declanșarea grevei

Vasile Petrariu, sindicalistul responsabil de declanșarea grevei spune că nu a primit decizia Tribunalului București privind suspendarea grevei.

„Eu nu știu care este treaba, am fost la Tribunal, nu am primit absolut nimic, niciun document din care să rezulte că noi avem o vină”.

Acesta a precizat că nu știe dacă angajații STB își vor relua activitatea vineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:54 - Premierul Estoniei: O pace negociată prost pentru Ucraina e o pace proastă pentru noi toţi. Concesiile făcute agresorului duc la războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori
18:48 - Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite
18:40 - România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova din rezerva de stat: „Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică”
18:21 - Rusia trece la un sistem de educație „de interes național”. Ministrul rus al Învățământului Superior: „Viitorul aparține propriului nostru sistem de educație unic”
18:17 - Vladimir Putin a vizitat pentru prima dată soldați ruși răniți în războiul din Ucraina (VIDEO)
18:17 - Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei
18:02 - Cristian Bușoi: OMS și UE trebuie să-și consolideze coordonarea. Lecțiile învățate în pandemie să fie transformate în reguli și soluții de acțiune pentru viitor
17:53 - Şefa Comisiei Europene „nu se aşteaptă” ca ţările europene să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc
17:41 - Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus pentru a doua oară de CSM din magistratură
17:39 - Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă… Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)